Beste leden van tennisvereniging LTC de Schenge

Het kabinet heeft op 13 oktober extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00 uur en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Hieronder staan de belangrijkste consequenties hiervan voor het tennissen bij LTC de Schenge:

• Alle competities zijn per onmiddellijk stopgezet en zullen dit jaar niet meer worden hervat.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op ons tennispark. De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • De tossavond op dinsdag mag niet meer doorgaan in de huidige opzet. Het alternatief dat we hiervoor bieden is dat mensen die dinsdagavond willen tennissen uiterlijk maandagavond 19:00 uur hierover een bericht sturen naar Vonny (Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0646075153). De Technische Commissie zal vervolgens de indeling maken en de baanreserveringen, zodat men vrij kan spelen van 19:00-21:00 uur. Tussentijds wisselen van partners en tegenstanders is op dinsdagavond voorlopig niet toegestaan.
  • Naast de kantine zijn nu ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is nog steeds niet toegestaan op de banen, dus mogen ook ouders niet naar de tennis training van hun kinderen kijken.
  • In tegenstelling tot de uitspraken van Mark Rutte tijdens de persconferentie gisteren is dubbelen nu wel toegestaan, mits er bewust anderhalve meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Hierbij mag er geen fysiek contact zijn, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
  • Het is nog niet duidelijk of onze wintercompetities (vanaf 14 november 2020) wel kan doorgaan.  Daarover volgt begin november nader bericht.

Tot slot: De KNLTB roept alle verenigingen op nog bewuster om te gaan met hun verantwoordelijkheid. We mogen heel blij zijn dat tennis als één van de zeer weinige sporten nog door kan gaan. We moeten dan ook absoluut niet de grenzen gaan opzoeken! Kortom: houd je aan alle regels zodat we kunnen blijven tennissen.

Voor vragen hierover graag even contact opnemen met 1 van de bestuursleden.

Bestuur L.T.C. de Schenge

www.ltcdeschenge.nl